ЕСТЕТИЧНА ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА

Естетичната дентална медицина е сред най-динамично развиващите се дялове от денталната медицина.  Тя се занимава с извършване на корекции във формата, размерите и цвета на зъбите и меките тъкани около тях.
 
 В дентален център Ангеодент създаването на красива, здрава и хармонична усмивка е приоритет за нас. 

Порцеланови фасети  

Порцелановите фасети са много тънки покрития от порцелан, които  се залепват за видимите повърхности на зъбите.  Изисквайки минимално изпиляване, фасетите са най- консервативният метод за възстановяване на предни зъби с нарушен естетичен вид, множество пломби, оцветявания, неправилно подреждане на зъбите в зъбната дъга. Порцеланът е материал с високи естетични качества, не променя цвета си във времето и осигурява дълготрайни и стабилни резултати.  

Избелване на зъби  

Избелването на зъбите представлява изсветляване на цвета на зъбите с помощта на избелващи средства.Осъществява се в денталния кабинет(кабинетно избелване)под контрола на лекуващия дентален лекар или в домашни условия с помощта на професионални системи, предназначени за домашно избелване. 

За разлика от професионалните избелващи системи за кабинетно избелване, които съдържат водороден пероксид във висока концентрация( 40%) и имат мощно и бързо действие, професионалните системи за домашно избелване съдържат карбамиден пероксид, който се разгражда по- бавно и освобождава водороден пероксид в по-ниска концентрация. 

Блестящата усмивка повишава увереността Ви, подобрява самочувствието Ви и качеството Ви на живот.  

Бондинг    

Композитният бондинг е много широко разпространена козметична  дентална процедура, при която с помощта на фотополимери(композити) се подобрява естетиката на зъбите.  

Използва се за:  промяна формата на зъбите , удължаване на зъби , корекция цвета  на оцветени зъби, затваряне на разстояния между зъбите.

Бондингът може да се извърши без изпиляване , а когато се наложи такова, то е минимално и не уврежда зъбите.