Кариесология

Зъбният кариес е най-широко разпространеното хронично заболяване в световен мащаб. Засяга деца, тийнейджъри и възрастни в еднаква степен.  

Поразените от кариес твърди зъбни тъкани променят цвета си, инфектират се и постепенно се разрушават.  Развитието на кариеса започва от емайла и продължава в дълбочина към дентина. Според това се разделя на повърхностен, среден и дълбок. Ако не се лекува, кариесът достига до нерва на зъба и предизвиква възпаление, наречено пулпит. 

Зъбните кариеси остават незабелязани за известно време.  Първоначално може да не изпитвате болка. Постепенно може да се появи чувствителност от студено, топло и сладко.  Своeвременното лечение намалява значително загубата на зъби.  Важна роля в ранното откриване и лечение на кариеса играят редовните профилактични прегледи.  

В дентален център Ангеодент вашият лекуващ лекар ще проведе обстоен профилактичен преглед, придружен с параклинични изследвания и индивидуално обучение на пациента за правилно почистване на зъбите. 

Кариесология

Зъбният кариес е най-широко разпространеното хронично заболяване в световен мащаб. Засяга деца, тийнейджъри и възрастни в еднаква степен.  

Поразените от кариес, твърди зъбни тъкани променят цвета си, инфектират се и постепенно се разрушават.  Развитието на кариеса започва от емайла и продължава в дълбочина към дентина. Според това се разделя на повърхностен, среден и дълбок. Ако не се лекува, кариесът достига до нерва на зъба и предизвиква възпаление, наречено пулпит. 

Зъбните кариеси остават незабелязани за известно време.  Първоначално може да не изпитвате болка. Постепенно може да се появи чувствителност от студено, топло и сладко.  Своeвременното лечение намалява значително загубата на зъби.  Важна роля в ранното откриване и лечение на кариеса, играят редовните профилактични прегледи.  

В дентален център Ангеодент, вашият лекуващ лекар ще проведе обстоен профилактичен преглед, придружен с параклинични изследвания и индивидуално обучение на пациента за правилно почистване на зъбите.